Jász-Nagykun-Szolnok megye

SZOLNOK

Már a 2007. évtől szervezzük Szolnokon a programot. 2013-ban 1400 diák csatlakozott az akcióhoz. Információkat a honlapunkon találhatsz:

2017

A 72 óra kompromisszum nélkül szolnoki rendezvényének gyümölcsei: 500 résztvevő diák,   24 csapatban  14 projektet hajtott végre 72 óra alatt   1231    munkaórát teljesítve.

Bővebben: Állatmenhelyen tevékenykedtek idén a legszívesebben a diákok, de szemétkommandóban  és városi parkrendezésben is sokan részt vettek. Sikeres volt a szeretetkommandó projekt is, amely során bátorító üzeneteket adtak át a diákok a szolnoki lakosoknak. Ezeket a kártyákat előzetesen a Rákóczi úti iskola diákjai készítették el a 72 órások részére. Voltak, akik saját iskolájukat takarították a diákokkal, de olyanok is, akik az időseket megkeresve vállaltak kertrendezési feladatokat. Mivel a 24 órás vetélkedő is ezen a hétvégén volt, ezért a 24 órában részt vevő csapatok is egy feladattal hozzájárultak a 72 óra sikeréhez.

Keret programjaink a Talifishben a napközben végzett önkéntes segítő munka mellett kellemes esti együttléteket,lezárását , értékelését a napnak  és leeresztő szórakozást is kínáltak a prevenció és a közösség építés jegyében, ahol vendégül láttuk a Ráckeresztúri Drogterápiás Intézet szabadult drogosait is, akik a bizonyságtételükkel ,hasznos tanácsaikkal látták el a diákokat. A 10. éves jubileum ünnepi része egy koncert volt , amit a fiatalokból álló Road to hope zenekar adott a betérőknek. Méltó lezárása  volt a programnak a vasárnap délutáni záró rendezvény

www.szefisz.webnode.huElérhetőségünk:

Kozákné Kovács Ildikó (Szolnok)

+ 36 20 320 65 45

kozildiko63gmail.com

 

" Egy célért sok kézzel"